Anunțuri

Înscrieri pentru membrii ABR la atelierul "Promovarea rolului bibliotecilor în implementarea agendei ONU 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă"

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) vor găzdui în perioada 29-30 martie 2018 la Chișinău un atelier de două zile privind modul în care activitatea bibliotecilor susține Agenda 2030 de dezvoltare durabilă. 
Atelierul este organizat în parteneriat cu (IFLA) prin Programul Internațional de Advocacy (IAP). La acest atelier vor lua parte 10 bibliotecari din România şi 10 din Republica Moldova, bibliotecari care au susținut până acum sesiuni de training sau informare pentru colegii lor și sunt interesați de activitatea de advocacy în cadrul profesiei. Pentru membrii ABR sunt disponibile 5 locuri, mai multe detalii despre inscriere aici:
 

Informare cu privire la desemnarea reprezentantului Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR) în Comisia Naţională a Bibliotecilor (CNB)

Ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MICN), cu privire la desemnarea reprezentantului ABR în CNB, cu nr. de înregistrare 8664/15.11.2017, dar trimisă şi primită pe adresa de email a asociaţiei şi a preşedintelui ABR în data de 22.11.2017, Consiliul Director al ABR a decis, datorită faptului că nu era posibilă convocarea Adunării Generale în termenul de urgenţă impus pentru răspuns, să desemneze reprezentantul ABR prin votul electronic al membrilor Consiliului Director care conform art. 22. (1) din Statutul ABRexercită conducerea Asociaţiei în perioada dintre sesiunile Adunării Generale a ABR şi hotărăşte în toate problemele ce intră în competenţa Adunării Generale.”

În conformitate cu prevederile Legii 334/2002, actualizată, art. 60, alin. 1, lit. d, Consiliul Director al Asociaţiei a hotărât ca pentru asigurarea transparentei şi obiectivităţii în desemnarea unui reprezentant în CNB, fiecare dintre membrii Consiliului Director al ABR să propună şi să voteze (prin completarea unui formular online) persoana pe care o consideră potrivită pentru a reprezenta Asociaţia în Comisia Naţională a Bibliotecilor.

Opiniile şi voturile au fost centralizate, iar rezultatul s-a concretizat într-o decizie prin care doamna Adriana Szekely, persoana care a întrunit cel mai mare număr de voturi, a fost desemnată ca reprezentant al Asociaţiei Bibliotecarilor din România în Comisia Naţională a Bibliotecilor.

În consecinţă, Consiliul Director a acţionat conform Statutului ABR şi îşi asumă alegerea făcută.

Decizia de desemnare a reprezentantului ABR în CNB, înregistrată sub numărul 178 din data de 24 noiembrie 2017, a fost transmisă Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, ca răspuns la solicitare. 

Comunicarea către membrii Asociaţiei va fi transmisă public, imediat ce Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Ministerul Educaţiei Naţionale vor emite Ordinul comun  pentru înfiinţarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale a Bibliotecilor.

 

Consiliul Director al ABR

Prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon

Comunitatea bibliotecarilor este profund marcată de dispariția dramatică și prematură a celui care a fost Prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, Director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, plecat dintre noi alături de soția sa. Cu o carieră încununată de multe realizări profesionale, Bogdan-Petru Maleon va rămâne în amintirea și în conștiința celor care l-au cunoscut și apreciat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

 

Consiliul director

Asociația Bibliotecarilor din România

Invitație participare conferință IFLA 2018

Dragi colegi,
 
IFLA împreuna cu partenerii săi locali va organiza cu ocazia desfășurării în România a întâlnirii bianuale a secțiunii Library Services for Multicultural Populations, conferința cu titlul: Multicultural Information Services: Suporting Identity and Diversity. Întâlnirea se va desfășura în perioada 1-2 martie 2018 la Timișoara și va fi găzduită de BCUT, ocazie cu care se vor sărbători și împlinirea a 25 de ani de când BCUT este Biblioteca Centrală Universitară.
 
Vă invităm pe această cale să prezentați o lucrare (detalii în call for paper accesibil la linkul de mai jos) și să confirmați participarea la eveniment. 
 
 
Atașez acestui anunț pdf varianta în limba română (402 KB) . Data până la care se poate face confirmarea participarii a fost modificată: 22 ianuarie 2018. În curând va fi modificată și în varianta în limba engleză.
 
Vă așteptăm cu drag,
 
 
Dr. Simona Marilena Bursașiu 
 
Bibliotecar și cadru didactic asociat

Workshop Institutul Goethe

În perioada 6-7 noiembrie 2017 a.c., Institutul Goethe din Bucureşti va găzdui un workshop de două zile privind promovarea lecturii, organizat în parteneriat ANBPR-ABR-ABRM. 

La acest workshop vor lua parte cca 20 de persoane, bibliotecari din România şi Republica Moldova, dar și colaboratori ai Institutului Goethe din țară, care activează în biblioteci de toate tipurile, au experienţă şi responsabilități în domeniul promovării lecturii și sunt interesați de mijloacele moderne de stimulare a lecturii și de activitățile specifice și campaniile de lectură în sens larg.

Invitatul special al acestei ediții va fi doamna Sigrid Fahrer, care va împărtăși participanților detalii despre munca pe care o desfășoară la "Stiftung Lesen" (Fundația pentru Lectură din Germania) - https://www.stiftunglesen.de/meta/englisch/.

Obiectivul workshopului este dezvoltarea de strategii pentru implementarea unei campanii de promovare a lecturii la nivel național.

Din partea ABR, ca partener al Goethe Institut în organizarea acestui atelier, sunt invitați să participe 6 reprezentanți, care sunt rugați să se înscrie la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până cel tarziu  miercuri, 20 septembrie, prin trimiterea unui email cu Subiectul: Înscriere Workshop Goethe Institut - 6-7 noiembrie 2017, care să conțină CV-ul Europass al candidatului și o Scrisoare de motivație din care să reiasă experiența anterioară în domeniul promovării lecturii și argumentele pentru care această participare ar aduce plus-valoare în dezvoltarea de noi campanii de profil la nivel regional şi naţional.

Persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • Să aibă experiență în derularea de proiecte de promovare a lecturii la nivel local sau regional;

  • Să aibă preocupări referitoare la mijloacele moderne de realizarea a campaniilor de promovare a lecturii la nivel național;

  • Să fie angajaţi ai unei biblioteci sau ai unei structuri infodocumentare relevante pentru atingerea obiectivului workshopului;

  • Să fie membri ABR de minimum 3 ani;

  • Să nu fi participat la edițiile anterioare ale workshop-urilor organizate de către Goethe Institut.

Persoanele selectate să participe trebuie să se asigure că au acordul directorului sau al conducerii autorităţii finanţatoare pentru această deplasare.

Participanții din afara Bucureștiului vor beneficia de decontarea costurilor de transport și cazare din partea Goethe Institut.

Model CV Europass

Model Scrisoare de Motivație

Așteptăm candidaturile dvs.

Page 1 of 5
 
 

Noutăți