Volumul III al Tratatului de biblioteconomie, coordonat de Prof. univ. dr. Mircea REGNEALĂ, Editura ABR, 2017, este disponibil pentru achiziție, pe baza unei solicitări transmise pe adresa ABR.

Lansat la cea de-a XVIII-a Conferință Națională a ABR de la Brașov, acesta este conceput în spiritul volumelor anterioare și prezintă direcțiile  moderne – bazate pe un nou concept și o nouă tehnologie – de dezvoltare a biblioteconomiei contemporane. Pentru redactare s-a făcut apel la specialiști români din biblioteconomie, aflați în țară sau străinătate, familiarizați cu subiectele abordate.

Cu acest volum se încheie prezentarea temelor de bază ale științei bibliotecii. 

Primul volum din Tratat (471 pagini) a fost publicat în anul 2013. Volumul are un caracter introductiv și prezintă istoria scrisului și a bibliotecilor, dar și aspecte reprezentative din evoluția biblioteconomiei deopotrivă pe plan național și internațional prin legislație, învățământ, publicații, asociații profesionale etc. Volumul II, format din două părți, partea I (621 p.), apărută în 2014, și partea II (587 p.), apărută în 2016, se ocupă de tehnicile fundamentale ale biblioteconomiei (dezvoltarea colecțiilor, evidența, catalogarea, indexarea, comunicarea documentelor, conservarea, restaurarea etc.).

Cererile de achiziție se transmit pe adresa ABR prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Prețuri:

Vol. III - 60 lei

Seturi:

Vol. I + Vol. II, partea I – 100 lei

Vol. I + Vol. II, partea II– 110 lei

Vol. II, partea I + Vol. II, partea II– 110 lei

Vol. I + Vol. II, partea I + Vol. II, partea II 160 lei

Vol. I + Vol. II, partea I + Vol. II, partea II + Vol. III – 210 lei


 
 

Noutăți