Filiala Sibiu

Preşedinte:

Cristina Pârvu, Biblioteca Universității „Lucian Blaga”, Sibiu
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 0756.512.953
 
Vicepreședinte:
Cosmin Chelcea, CDI Colegiul Tehnic Independența Sibiu
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 0751.394.047
 
Secretar:
Maria Popa, ABR, Cisnădie
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 0748.095.078
Telefon: 0751 394 047

Conferinţa Naţională CDI - ediția a IV-a

Conferinţa Naţională CDI - ediția a IV-a

CDI, cadru pentru utilizarea resurselor informaționale

Sibiu, 24-25 noiembrie 2014

Avem plăcerea de a vă transmite informaţii cu privire la Conferinţa Naţională a CDI, organizată de CCD Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu, ISJ Sibiu, Facultatea de Litere şi Arte Sibiu, ARS CDI, Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR), Asociaţia EduMedia, Asociaţia ECCE Educaţia și susţinută de Institutul Francez din România și Asociaţia Membrilor Ordinului “Palmes Academiques” (AMOPA) din România și recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Read more: Conferinţa Naţională CDI - ediția a IV-a

Prima secţie de carte spaniolă din ţară

Prima secţie de carte spaniolă din ţară

a Bibliotecii „Lucian Blaga” din Madrid,

inaugurată la Biblioteca Universităţii din Sibiu

 

Inaugurarea Colţului Spaniol la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a deschis drumul unor noi colaborări cu Ambasada Regatului Spaniei în România şi a consolidat locul important pe care cultura spaniolă îl are deja în mediul universitar sibian.

 

Read more: Prima secţie de carte spaniolă din ţară

Ziua Bibliotecarului, celebrată de Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

Ziua Bibliotecarului şi, în acelaşi timp, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor au fost marcate, la Sibiu, în cadrul celei de-a patra Conferinţe Internaţionale din România despre Ştiinţa Informării şi Cultura Informaţiei, desfăşurată în perioada 17-19 aprilie, de Biblioteca Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Ultima zi a conferinţei a constituit un cadru propice de a celebra bibliotecarul şi cartea, de a aminti de reuşita Asociaţiei Bibliotecarilor din România concretizată prin relansarea, la nivel naţional, a Nopţii Bibliotecilor Româneşti.

A patra ediţie a conferinţei de la Sibiu s-a bucurat de participarea unor nume mari în domeniu, care au ridicat prestigiul conferinţei şi au sporit vizibilitatea domeniului biblioteconomiei şi ştiinţei informării la nivel naţional.

Prof. Dr. Albert Boekhorst, Information Officer al secţiunii de Cultura Informaţiei a Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Biblioteci (IFLA), şi participant în cadrul mai multor întâlniri ale experţilor UNESCO pe tema Culturii Informaţiei şi Culturii Media şi dr. Rafael Ball, director al Bibliotecii Universitare Regensburg, cunoscut în domeniile managementului de biblioteci şi al dezvoltării de servicii pentru bibliotecile digitale au susţinut prelegerile cheie ale celei de-a patra Conferinţe Internaţionale din România despre Ştiinţa Informării şi Cultura Informaţiei.

DIN ACTIVITATEA FILIALELOR - ACUM SIBIU

 

Prima întâlnire a membrilor filialei ABR din acest an a fost găzduită de Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga”, marţi, 26 februarie.

Au participat membrii ABR din municipiu, dar şi din judeţ, din cadrul bibliotecii universitare, de la şcoli, licee şi Casa Corpului Didactic Sibiu.

Principalele teme de discuţie au fost: derularea programului „Şcoala altfel”, în parteneriat cu Biblioteca Universităţii, situaţia cotizaţiilor restante, propunerea de a vira 2% pentru ABR, implementarea programului Biblioteca Şcolară Virtuală.

Read more: DIN ACTIVITATEA FILIALELOR - ACUM SIBIU

Bilanţul Nocturnei Bibliotecilor - Record de vizitatori la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, peste 500 de vizitatori au trecut pragul bibliotecii, timp de 7 ore, în seara de 17/18 noiembrie, declarată pe plan naţional Nocturna Bibliotecilor.

Spaţiul bibliotecii a devenit neîncăpător pentru toţi doritorii care i-au trecut pragul, profitând de ocazia de a vizita biblioteca şi pe timp de noapte, de a participa la programul artistic pregătit de organizatori şi la toate celelalte surprize gândite special pentru acest eveniment.

Read more: Bilanţul Nocturnei Bibliotecilor - Record de vizitatori la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga”...
 
 

Noutăți