Filiala Iași

Președinte:

Camelia Stumbea, Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0720.015.736

 

Vicepreședinte:

Laura Mihaela Pascariu, Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iași

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0740.202.731

 

Secretar:

Elena-Mariana Ianuș, Biblioteca Universității Tehnice “Gh. Asachi” Iași

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0740.911.862

Activitate CCD Iași

În perioada 3-4 octombrie 2017, Casa Corpului Didactic (CCD) "Spiru Haret" din Iași, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din România, a organizat atelierul de lucru cu tema "Advocacy pentru structurile info-documentare școlare", adresat profesorilor documentariști, bibliotecarilor școlari si documentariștilor din județul Iași.

Atelierul a fost  susținut de formatori cu o bogată expertiza în domeniu, dr. Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale "B. P. Hașdeu" din Chișinău si președinte al Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, si Aliona Manciu, metodist și șef serviciu Asistența metodologică la Biblioteca Raională "D. Cantemir" și vicepreședinte al Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/Casa-Corpului-Didactic-Spiru-Haret-Iasi-240697285975114/?pnref=lhc

Atelier de lucru la Institutul Goethe

Atelier de lucru

“explore.create.share – Makerspace și biblioteci - exemplul Bibliotecii Municipale Köln”


În perioada 2-3 noiembrie 2015, un număr de opt membri ai Asociaţiei Bibliotecarilor din România au participat la atelierul de lucru „explore.create.share – Makerspace și biblioteci - exemplul Bibliotecii Municipale Köln”, organizat de Goethe Institut Bucureşti, în colaborare cu ABR şi ANBPR.

Read more: Atelier de lucru la Institutul Goethe

GHIDULUI BIBLIOTECARULUI ŞCOLAR al doamnei Daniela Argatu la Iaşi

Dragi profesori, colaboratori, colegi şi prieteni,

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, ora 11.00, la Muzeul Unirii Iași, vă invit să participați la lansarea unei aşteptate lucrări de biblioteconomie: GHIDUL BIBLIOTECARULUI ȘCOLAR. EUROCOMPETENȚE PROFESIONALE, al cărei autor sunt şi care a apărut la editura acreditată Stef.

Prezintă:

Conf. dr. univ. ELENA  TÎRZIMAN

Dir. AURA ICHIM

NICOLETA MARINESCU - manager şi evaluator european în info/documentare

ELENA  LEONTE - expert european în info-documentare

„Sintetic, precis, limpede, „GHIDUL – ARGATU” îndrumă pașii obligatorii pentru a atinge performanța în structurile info-documentare – biblioteci școlare, CDI, biblioteci publice orășenești și comunale – coroborând măsurile administrative și profesionale actuale cu cele mai noi direcții și aplicații, adaptând la acest nivel, pentru prima dată în literatura de specialitate, cele cinci grupe ale domeniilor de competență și aptitudinile personalului cuprinse în EUROREFERENȚIALUL recunoscut de majoritatea specialiștilor.

Ghidul este util tuturor celor care lucrează în structurile info-documentare, dar și formatorilor, cadrelor didactice, angajatorilor, comisiilor pentru concursuri profesionale s.a.”  Elena Leonte

Vă aşteptăm!

 

 
 

Noutăți