Filiala Buzău

Preşedinte: Maria Colătău (Liceul cu Program Sportiv Buzău), e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Vicepreşedinte:
Marilena Badea (Şcoala generală nr. 12, Buzău), e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Secretar: Marilena Pascu (CCD Buzău), e-mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MEDALION LITERAR M. EMINESCU la Şc. Gim. Gălbinaşi

"MEDALION LITERAR MIHAI EMINESCU"

LA CDI-UL ŞCOLII GIMNAZIALE GĂLBINAŞI, JUD. BUZĂU

 

La împlinirea a  165 de ani de la nașterea "Luceafărului poeziei românești", "Săptămâna Eminescu" s-a încheiat la C.D.I.-ul de la Școala Gimnazială Gălbinași - cu activitatea metodica a bibliotecarilor şcolari din județul Buzău.

 

Read more: MEDALION LITERAR M. EMINESCU la Şc. Gim. Gălbinaşi

Din activitatea filialelor - Buzău

La Centrul de Informare și Documentare de la Liceul Teoretic "Radu Vladescu" din Pătârlagele a avut loc, pe 21 martie 2013, activitatea intitulată "Presa - informare și manipulare". La dezbatere au participat elevi de la clasele a IX - a, coordonați de prof. Grațiela Popescu și prof. documentarist Liliana Gavrilă.

Au participat bibliotecari școlari din județ, membri ai filialei ABR, activitatea făcând parte din Planul de activități al C.C.D. Buzău.

Participanții au apreciat  oferta facută de BNR, constând în donarea Revistei Biblioteca bibliotecilor școlare. S-a discutat apoi despre organizarea de către bibliotecile școlare, pe 23 aprilie a Zilei Bibliotecarului și Noaptea Bibliotecilor Românești.

Read more: Din activitatea filialelor - Buzău

Primavara speranței

ABR Filiala Buzău mulțumește din suflet Consiliului de conducere ABR pentru generozitatea de care a dat dovada acordându-i micuțului Cezar Iulian o șansă la viață. Este copilul de numai 2 luni al tinerei noastre colege, Adelina Nicoleta Gagiu Marin, prof. doc. la Liceul "H. Coanda " din Buzău, care s-a născut cu grave malformații la inima și esofag. Chiar daca ABR, fiind o asociație profesională, nu are sume mari de bani, a donat în  contul colegei noastre suma de 4000lei. Un gest umanitar plin de noblețe și de solidaritate din partea bibliotecarilor din asociație.

Mulțumim filialelor din țară care au donat și celor care vor mai dona, orice sumă, cât de mică, dându-i  astfel o șansă la viață lui Cezar  Iulian.

Mulțumim  președintelui   ABR, prof.univ. dr. Mircea  Regneală pentru implicarea deosebită în acest caz.

M.Colătău - Președinte Filiala ABR Buzău

Biblioteca îţi aduce scriitorii aproape!

Şcoala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” Buzău a organizat a doua ediţie a manifestării naţionale „Nocturna bibliotecilor”,  sâmbătă, 17 noiembrie, începând cu orele 18. În colaborare cu Catedra de Limba şi literatura română (prof: Ciocoiu Ana-Maria, Purcea Alina şi Şontică Cosmin) cu sprijinul conducerii, director prof. Andrei Petre şi director adjunct prof. Iordache Cătălin, biblioteca şcolii a organizat o întâlnire festivă cu elevi, profesori, părinţi şi cadre didactice pensionare.

Read more: Biblioteca îţi aduce scriitorii aproape!
 
 

Noutăți