Filiala Bistrița-Năsăud

Preşedinte:

Margareta Pop, Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0744.644.790

 

Vicepreşedinte:

Sorina Pop, Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” Bistriţa

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0745.170.527

 

Secretar:

Nicoleta Paula Butuza, Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0751.164.041

PROCES-VERBAL al Filialei Bistrița-Năsăud a ABR

PROCES-VERBAL

Încheiat astăzi, 11 mai 2015,

cu ocazia Adunării Generale a Filialei ABR Bistrița-Năsăud

 

La ședință participă toți membrii ABR din filiala noastră, în număr de 34, iar din partea Consiliului de Conducere al ABR participă ca delegat vicepreședintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România, președintele Diviziunii Biblioteci Școlare din cadrul ABR, distinsa doamnă Valentina Lupu. A răspuns invitației noastre și doamna Victoria Fătu Nalațiu, președinta de onoare a filialei noastre și membră de onoare a ABR.

 

Read more: PROCES-VERBAL al Filialei Bistrița-Năsăud a ABR

Ziua limbilor Europei la CCD Bistriţa-Năsăud

BIBLIOTECA CASEI CORPULUI DIDACTIC

BISTRIȚA-NĂSĂUD

 

Ziua limbilor Europei

 

Dezbatere – Educația interculturală în bibliotecă

“Recital de versuri în limbi străine”, al elevilor de la Colegiul Național “Liviu Rebreanu” Bistrița, îndrumați de profesor Elena M. Cîmpan. Versurile sunt traduse din antologia “Bistrița o imagine a poeziei/Bistritz-ein Gdichtblick”, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2012, coordonator prof. Elena M. Cîmpan.

 

Read more: Ziua limbilor Europei la CCD Bistriţa-Năsăud

Depre Ziua Bibliotecarului si Noaptea Bibliotecilor Romanesti 2014 La Bistrita

Concepută într-o manieră atractivă, interesantă, eficientă, „Noaptea bibliotecilor româneşti” a fost marcată, de ziua bibliotecarului, 23 aprilie, la Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, sub patronajul managerului instituţiei, prof. Iuliana Chilom, a informaticianului Adrian Năstase şi a amfitrioanei – bibliotecar Margareta Pop, iniţiatoarea şi suflul „nocturnei literare”. Evenimentul a debutat cu speech-ul gazdelor, legat de dăruirea pentru lectură.

Read more: Depre Ziua Bibliotecarului si Noaptea Bibliotecilor Romanesti 2014 La Bistrita

Poezia unei zile la CCD Bistrița-Năsăud

Ziua Internațională a Poeziei a fost una luminoasă, dinspre exterior spre interior, și anul acesta la Bistrița. Prin atenția doamnei Margareta Pop, bibliotecarul Casei Corpului Didactic, frumusețea creației lirice a devenit un eveniment care a oprit risipirea timpului.

Lucruri subtile și de bun-gust au fost pregătite pentru oaspeții poeziei în incinta bibliotecii CCDBN. Astfel, pe lângă gazda mai sus amintită, care a și moderat întâmplările zilei, Ionela Nușfelean a reușit să surprindă publicul prin evantaiele multicolore (adevărate curcubeie lirice) constituite din poezii selectate cu grijă. În centrul spațiului de dialog au fost aduse mănunchiuri poetice de câte șapte înmulțite de trei ori. Au existat șapte poeți bistrițeni, șapte poeți în devenire, șapte poeți universali, fiecare dintre ei reprezentați de către o creație lirică. Toate acestea, însumate, au avut ca rezultat o „altă matematică”, Poezia însăși.

Read more: Poezia unei zile la CCD Bistrița-Năsăud

Din activitățile Filialei Bistrița-Năsăud

Filiala Bistrița-Năsăud , una dintre cele mai active filiale ale ABR (12 abonamente la Revista de biblioteconomie și Știința Informării, de exemplu) desfășoară multiple activități menite să sporească rolul bibliotecilor în școală . Una dintre acestea ne este prezentată de doamna Margareta Pop, președinta filialei

 

La inițiativa Inspectoratului Școlar Județean, Casa Corpului Didactic a realizat în perioada ianuarie – februarie 2014 o analiză a activității structurilor infodocumentare din unitățile de învățământ.

Această analiză a fost efectuată prin aplicarea unei fișe de monitorizare, de către o echipa a Casei Carpului Didactic prin implicarea directă a bibliotecarilor, documentariștilor și directorilor unităților de învățământ.

Read more: Din activitățile Filialei Bistrița-Năsăud

Din activitatea filialelor - Bistrița-Năsăud

Întâlnirea metodică din data de 26 septembrie 2013 de la CCD Bistrița-Năsăud, a fost organizată cu ocazia sărbătoriri ZILEI EUROPENE A LIMBILOR STRĂINE.

Programul manifestării a inclus:

  • O întâlnire cu managerul Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud, preot Ioan Pintea. Cu bunăvoința-i și dăruirea-i cunoscute față de carte, bibliotecă și bibliotecari, acesta a oferit sprijin în susținerea de parteneriate între biblioteci și a îndemnat bibliotecarii  să își iubească meseria și să fie demni de ea.

Bibliotecarii școlari i-au mulțumit pentru prezență și au apreciat valoarea și importanța parteneriatelor cu Biblioteca Județeană. Au fost evidențiate câteva dintre avantajele pe care aceste parterneriate le-ar aduce bibliotecilor școlare:

Read more: Din activitatea filialelor - Bistrița-Năsăud

Nocturna bibliotecilor - la C.C.D. Bistrița-Năsăud

Seara de 17 noiembrie a fost una specială pentru participanții la „Nocturna bibliotecilor” de la biblioteca Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud. Sub lumina felinarelor din bibliotecă și a celui de pe afiș s-au derulat activități menite să elogieze cartea și lectura.

Alături de scriitori bistrițeni, părinți, profesori și bunici, „Micii blandieni bistrițeni” (elevii Cercului de creație literară de la Palatul Copiilor Bistrița – coordonator prof. Ionela Nușfelean) au creat o atmosferă de adevărată „nocturnă literară” prin steluțele „răvaș” (cu fragmente din opera literară a scriitorilor invitați, pe marginea cărora s-au purtat discuții captivante) „prinse” pe cerul creației literare bistrițene. S-a recitat, s-a citit, s-au pus întrebări despre carte și scris, despre scriitori și opera lor, despre literatură și arta creației, într-un cuvânt a fost o ardere culturală deosebită la Bistrița.
Read more: Nocturna bibliotecilor - la C.C.D. Bistrița-Năsăud
 
 

Noutăți