Filiala Alba

Preşedinte:

Gianina Ioana Barb, Şcoala Gimnazială ”Vasile Goldiş” Alba Iulia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0740.072.784

 

Vicepreședinte:

Mirela Sanda Barb, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0744.420.457

 

Secretar:

Viorica Gențiana Onișoru, Casa Corpului Didactic Alba Iulia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0744.654.402

Un proiect reuşit - Marşul cărţii şi al cititorilor din judeţul Alba

Blânda şi frumoasa toamnă a lui 2017 ne-a inspirat în a organiza un “Marş al cărţii şi al cititorilor”, în cadrul proiectului Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, în data de 20 octombrie, la Alba Iulia. Aşadar, într-un peisaj multicolor, elevii, cadrele didactice şi bibliotecarii din municipiul Alba Iulia au mărşăluit pe traseul Parc Cetate - Biblioteca Batthyaneum - Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. În alte zone ale judeţului, marşul a fost organizat la data de 6 octombrie – Sebeş, Abrud, Aiud.

Read more: Un proiect reuşit - Marşul cărţii şi al cititorilor din judeţul Alba

Marșul cărților și al cititorilor la Alba-Iulia

Dorința de a promova lectura coalizează la Alba–Iulia mai multe instituții aflate în slujba cărții. Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) vor derula proiectul “Marșul cărților și al cititorilor”, ce are ca obiective educaționale incitarea spre lectură, trezirea interesului pentru diverse opere literare, formarea unor deprinderi de comunicare, cunoașterea preocupărilor altor elevi. La nivel general, actorii implicați în proiect își propun să promoveze activități educative într-un cadru public, deschis comunității și să contribuie la îmbunătățirea imaginii învățământului preuniversitar în județ.

Ideea proiectului aparține Antonelei Sofia Barbu-șef serviciu în cadrul Direcției pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, iar activitățile vor fi inițiate și coordonate de Casa Corpului Didactic Alba (Biblioteca), printr-o echipă condusă de Viorica Gențiana Onișoru, urmând să se desfășoare în toate școlile din județul Alba care îmbrățișează ideea acestui tip de activitate. Biblioteca Universității „1 Decembrie 1918” este implicată prin doamna Corina Tătar-șef serviciu, împreună cu echipa bibliotecii, iar ABR va fi reprezentată la nivel local de Gianina Barb, bibliotecar și președinte al Filialei Alba ABR.

Printre activitățile propuse se numără prezentarea unor personaje îndrăgite din lecturile elevilor prin personificarea lor sau a titlurilor operelor literare respective, prezentarea în spațiul public a lecturilor alese, realizarea de materiale promoționale pentru promovarea acestor activități.

Marșul cărților și al cititorilor se va derula până la data de 24 aprilie 2016, pentru a marca Ziua internațională a cărții și a bibliotecarilor.

Proiect “Marșul cărților și al cititorilor”

PROCES-VERBAL al Filialei Alba a ABR

PROCES-VERBAL,

încheiat astăzi, 10 iunie 2015,

cu ocazia cercului pedagogic al bibliotecarilor școlari din județul Alba

 

Ordinea de zi:

  • Raport privind desfășurarea proiectului județean „Marșul cărților și al cititorilor”, organizat cu ocazia Zilei Bibliotecarului;
  • Starea cercetării statistice privind lectura (chestionar);
  • Repartizarea unei noi donații din partea scriitorului Gheorghe Jurcă;
  • Ședința Asociației Bibliotecarilor – filiala Alba – alegerea unui nou consiliu de conducere;
  • Discutarea fișei bibliotecarului propusă de ABR;
  • Diverse.

 

Read more: PROCES-VERBAL al Filialei Alba a ABR

ZIUA BIBLIOTECARULUI la Filiala Alba

Cu ocazia zilei de 23 aprilie, „Ziua cărții și a dreptului de autor”, precum și „Ziua Bibliotecarului”, la Alba Iulia a fost ințiat de către Casa Corpului Didactic Alba prin bibliotecar Onișoru Viorica și Asociația Bibliotecarilor din Romania, Filiala Alba proiectul „Marșul cărților și al cititorilor”, (proiect realizat după o idee a d-nei Antonela Sofia Barbu – șef serviciu în cadrul Direcției pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș). Proiectul s-a derulat în fața Inspectoratului Scolar Județean Alba, din activitățile propuse făcând parte: alegerea unei opere literare îndrăgite de fiecare elev și prezentarea pe scurt a acțiunii, a personajelor și motivarea alegerii cărții respective, atât sub forma scrisă cât și sub forma orală; prezentarea operei alese prin: realizarea unor fluturași cu prezentarea operei respective, costumarea în personajul preferat din cartea aleasă spre prezentare, costumarea în om sandviș cu prezentarea cărții respective, costumarea în om-carte cu prezentarea cărții respective, orice altă modalitate, la alegerea elevului, de comunicare a preferințelor lui de lectură.

 

Read more: ZIUA BIBLIOTECARULUI la Filiala Alba
Page 1 of 2
 
 

Noutăți