Biblioteca şi societatea

Preşedinte:

Corina-Mihaela Apostoleanu, Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” Constanța

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0745057043

 

Secretar:

Robertino Duvalmă, Biblioteca Academiei Române

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0722647153

Întrunirea Diviziunii Biblioteci Publice și a Secțiunii Biblioteca și Societatea

Stimați colegi,

În data de 10 mai 2017, la sediul Bibliotecii Naționale a României din București, se vor desfășura următoarele activități:

1) Întrunirea Diviziunii Biblioteci Publice a ABR, la ora 13:00, cu tema: ROLUL BIBLIOTECII PUBLICE ÎN SOCIETATEA CONTEMPORANĂ;

2) Întrunirea Secțiunii Biblioteca și Societatea a ABR, la ora 14:00, cu tema: BIBLIOTECA WEB 2.0. IMPLICAREA COMUNITĂŢII ÎN PROMOVAREA BIBLIOTECII, CA SPAŢIU EDUCAŢIONAL ŞI CULTURAL.

Vă rugăm să ne comunicați intenția dvs. de participare și, dacă doriți să prezentați o lucrare, să ne transmiteți titlul acesteia, până în data de 5 mai 2017!

Persoane de contact:

Dorina Bălan – președinta Diviziunii Biblioteci Publice

E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., telefon: 0726769428

Corina Apostoleanu – președinta Secțiunii Biblioteca și Societatea

E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., telefon: 0745057043

Robertino Duvalma – secretarul Secțiunii Biblioteca și Societatea

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vă așteptăm cu drag!

Plan de acţiuni al Secțiunii Biblioteca și societatea

Plan de activitate al Secţiunii Biblioteca şi societatea

  1. Iunie 2017 - sesiunea de primăvară-vară, cu tema - Biblioteca web 2.0. Implicarea comunităţii în promovarea bibliotecii, ca spaţiu educaţional şi cultural
  2. Septembrie 2017 - sesiunea de toamnă, în cadrul Conferinţei Naţionale, cu tema - Cât de importantă (mai) este biblioteca, în mentalul colectiv al societăţii?

Raport de activitate al Secţiunii Biblioteca şi societatea

În anul 2016, Secţiunea Biblioteca şi societatea a desfăşurat două activităţi, în luna iunie, în sesiunea de primăvară-vară, de la Biblioteca Naţională a României şi, respectiv, cea de-a doua, în cadrul Conferinţei Naţionale a ABR, în luna septembrie, la Timişoara. Ambele sesiuni de lucru s-au bucurat de o prezenţă importantă, din partea bibliotecarilor, din diferite tipuri de biblioteci, dar şi prezenţa unor studenţi, masteranzi, doctoranzi, la ştiinţele informării. Această participare a demonstrat că iniţiativa înfiinţării secţiunii, a fost una cât se poate de benefică.

 

Read more: Raport de activitate al Secţiunii Biblioteca şi societatea

Proces-verbal al Secţiunii Biblioteca şi societatea

Proces-verbal al întâlnirii de lucru a Secţiunii Biblioteca şi societatea,

8 septembrie 2016

A doua sesiune de lucru a secţiunii a avut loc, pe 8 septembrie, 2016, în cadrul Conferinţei Naţionale a ABR, de la Timişoara. Şi la această a doua activitate, din anul 2016, prezenţa a fost numeroasă, astfel că au participat aproximativ 30 de persoane. Temele alese au fost diverse şi au vizat atât relaţia utilizatorilor cu bibliotecile, de orice tip, serviciile noi din biblioteci, integrarea persoanelor cu nevoi speciale, relaţia utilizatorilor cu biblioteca, în mediul electronic etc. Au fost, de asemenea, prezentate, proiecte de dezvoltare de noi servicii sau de valorificare, prin digitizare, a colecţiilor existente.

 

Read more: Proces-verbal al Secţiunii Biblioteca şi societatea

Proces-verbal al Secţiunii Biblioteca şi societatea

În data de 8 iunie, Biblioteca Naţională a României, a găzduit, în sala  „Mircea Vulcănescu”, întrunirea de primăvară-vară a Secţiunii Biblioteca şi Societatea. Această secţiune este nou înfiinţată, şi anume la Conferinţa Naţională a ABR, desfăşurată la Iaşi, în luna septembrie 2015 şi aceasta a fost prima întâlnire de lucru. Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul a două ore şi au participat 16 specialişti din toate tipurile de biblioteci: publice (Constanţa, Galaţi), universitare (Bucureşti, Iaşi), Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Academiei Române, precum şi din partea Universităţii din Bucureşti, domnul profesor universitar doctor Mircea Regneală.

 

Read more: Proces-verbal al Secţiunii Biblioteca şi societatea
Page 1 of 2
 
 

Noutăți